Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med matjessill

Omelett med matjessill. Med sill och potatis är det lätt som en plätt att svänga ihop en matig omelett.

Omelett med matjessillOmelett med matjessillOmelett med matjessill
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 4potatisar- kokta (350 g)
  • 1 burkmatjessillfiléer- hela (200 g)
  • 1gurka
  • 1 krukadill
  • 1 krukagräslök
  • 1 tsksmör
  • 8ägg
  • 8 mskvatten
  • 1 krmsalt
  • 4 tskolivolja

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Skiva sillfiléerna. Skär gurkan i ­stavar. Hacka dill och gräslök.

  2. Fräs potatisen i smör i en stekpanna ca 3 min.

  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och ­örter, spara lite till garnering.

  4. Stek fyra omeletter i omgångar i olja i en stekpanna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida ner till hälften på en tallrik. Lägg på 1/4 av den frästa potatisen och 1/4 av sillbitarna. Vik över den andra halvan.

  5. Garnera omeletterna med de sparade örterna. Servera med gurka och bröd.

Vad tyckte du om receptet?