Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med matjessill och gräddfil

Omelett med gräslök, matjessill och gräddfil. Snabb och god omelett.

Omelett med matjessill och gräddfilOmelett med matjessill och gräddfilOmelett med matjessill och gräddfil
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2äggulor
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskvatten- kallt
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlgräslök- hackad

Tillbehör

  • 1knäckebröd- rund (ca 28 cm i diameter)
  • 1 burkmatjessill- (200 g)
  • 1 litenrödlök
  • 1,5 dlgräddfil

Garnering

  • gräslök- klippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa samman ägg och äggulor. Tillsätt grädde och vatten. Krydda med salt och peppar och blanda i gräslöken.

  2. Häll smeten i en smord form, ca 20 x 30 cm.  Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills omeletten har stelnat. Låt den svalna i formen och ställ sedan i kylen tills den ska serveras.

  3. Bryt 6–7 cm långa bitar av knäckebrödet. Skär omeletten i 4 x 4 cm stora bitar. Skär matjessillen i ca 1/2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i ringar. Lägg omelettbitarna på knäckebröden. Lägg 3 små matjessillbitar på varje omelett. Toppa med gräddfil och lökringar. Strö på gräslök och servera.

Vad tyckte du om receptet?