Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Omelett med gräslök, matjessill och gräddfil. Snabb och god omelett.
Sätt ugnen på 125°. Vispa samman ägg och äggulor. Tillsätt grädde och vatten. Krydda med salt och peppar och blanda i gräslöken.
Häll smeten i en smord form, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills omeletten har stelnat. Låt den svalna i formen och ställ sedan i kylen tills den ska serveras.
Bryt 6–7 cm långa bitar av knäckebrödet. Skär omeletten i 4 x 4 cm stora bitar. Skär matjessillen i ca 1/2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i ringar. Lägg omelettbitarna på knäckebröden. Lägg 3 små matjessillbitar på varje omelett. Toppa med gräddfil och lökringar. Strö på gräslök och servera.