Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med matjes

Den här omeletten, som ursprungligen var tänkt som en nattmåltid, passar givetvis lika bra som lunchrätt. Några kokta kalla potatisar kommer här till pass.

Omelett med matjes
Omelett med matjes
Omelett med matjes

Ingredienser

  • 400 gpotatisar- kokta
  • 2 msksmör- till stekning
  • 5ägg
  • 2 mskvatten
  • 75 gost- riven
  • 200 gmatjessill
  • 1 knippadill- finklippt
  • 1 knippagräslök- finklippt
  • 1 knipparädisor

Gör så här

  1. Skär potatisarna i bitar eller skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek potatisarna någon minut. Vispa samman ägg och vatten och häll ner det samt riven ost. Blanda om lite försiktigt och låt omeletten steka på medelgod värme tills den stannat. Lägg på bitar av matjessillfiléer och klipp över dill och gräslök. Servera gärna med några rädisor.

Vad tyckte du om receptet?