Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med löjrom och smetana

Omelett är enkelt att laga. Gott som förrätt eller lättare lunch!

Omelett med löjrom och smetana
Omelett med löjrom och smetana
Omelett med löjrom och smetana
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 8potatisar- kokta (medelstora)
  • 0,5 påsebladspenat- färsk, (à 65 g)
  • 1 krukadill
  • 6ägg
  • 1 dlvatten
  • 2 dlsmetana
  • 50 glöjrom
  • 1 mskgräslök- finhackad
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs i 1 msk smör i en stekpanna.

  3. Skiva potatisen. Hacka spenat och dill.

  4. Blanda lök, potatis, spenat och dill i en ugnsform eller i små portionsformar.

  5. Vispa ihop ägg och vatten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  6. Häll ägg över potatisen i formen.

  7. Baka omeletten i mitten av ugnen cirka 20 minuter (portionsformar) eller 30 minuter (stor ugnsform).

  8. Vispa smetanan fast och fluffig med elvisp.

  9. Servera omeletten toppad med vispad smetana, löjrom och hackad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök