Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med kallrökt lax


Omeletten får extra sting av den smakrika osten och toppingen med färskriven pepparrot.

Omelett med kallrökt lax
Omelett med kallrökt lax
Omelett med kallrökt lax

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 6potatisar- kokta
  • 1gul lök
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 5ägg
  • 1 dlmjölk
  • 150 gvästerbottensost- riven
  • salt- peppar
  • 200 gkallrökt lax
  • 2 mskpepparrot- riven
  • dill

Gör så här

  1. Dela potatisen i bitar och skala och hacka löken. Fräs i smör i stekpanna ett par minuter tills löken börjar mjukna.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, salt och peppar och häll i stekpannan.

  3. Stek på svag värme och peta så att smeten rinner ner och stelnar. Lägg på lax och riven pepparrot och strö över dill. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök