Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med bönor och broccoli

Stek gärna portionsomeletter i en liten stekpanna med böjda kanter så att de lätt glider ut pannan.

Omelett med bönor och broccoliOmelett med bönor och broccoliOmelett med bönor och broccoli
Omelett med bönor och broccoli Foto: Lina Eriksson

Omelett med bönor och broccoli

  • 500 gpotatis- kall kokt
  • 1 knippagul lök- färsk
  • 250 gbroccoli
  • 250 gvaxbönor- eller sockerärter
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 msksmör
  • 2 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8ägg
  • 1,5 dlvatten
  • 1 krukatimjan

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skär potatisen i tärningar. Ansa och skiva löken, strimla blasten. Bryt broccolin i små buketter, skiva stjälken. Ansa och halvera vaxbönorna. Skala och skiva vitlöken.

  2. Stek lök, broccoli, bönor och vitlök i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min.  Tillsätt potatisen och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

  3. Vispa ihop ägg, vatten och 1 tsk salt. Hacka timjanen och blanda i smeten. Stek fyra omeletter, en i -taget, i 2 msk smör i en stekpanna. Fördela potatisfräset över och vik ihop omeletterna.

  4. Servera omeletterna nystekta med bröd.

Vad tyckte du om receptet?