Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med bacon, tomat & ost

En krämig omelett med smält ost och varma tomater, serveras med ett par skivor knaprigt bacon. Som ett extra plus mättar varm mat bättre än kall, även till frukost.

Omelett med bacon, tomat & ostOmelett med bacon, tomat & ostOmelett med bacon, tomat & ost
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4ägg
  • 2 mskvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 4bacon
  • 0,5tomat
  • 0,5 dlost- riven , t ex prästost eller cheddar
  • örter- färska, t ex oregano, basilika eller hackad gräslök
  • flingsalt
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, grädde salt och peppar i en skål.

  2. Stek baconskivorna och lägg dem på ett hushållspapper.

  3. Skiva tomaten tunt.

  4. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten, rör lite i botten med en gaffel.

  5. Lägg på tomatskivorna och strö över osten och låt dem steka med en liten stund. Lägg på baconskivorna. Strö över örter och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök