Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med bacon och spenat

Gräslöksomelett med bacon och spenat passar på brunch eller som en enkel lunch, gärna med rostat bröd.

Omelett med bacon och spenat
Omelett med bacon och spenat
Omelett med bacon och spenat
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4ägg
  • 0,5 dlmjölk
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 2 krmsalt
  • 1 msksmör
  • 40 gost- riven, t ex västerbottensost

Topping

  • 6 skivorbacon
  • 25 gbladspenat
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, mjölk, gräslök och salt

  2. Lägg smöret i två små stekpannor eller en stor. Häll i smeten och stek omeletterna halvfärdiga. Strö på osten.

  3. Sätt stekpannorna mitt i ugnen ca
 5 min.

  4. Stek baconenet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper

  5. Toppa omeletterna med bacon, spenat och gräslöksstrån och servera.

Vad tyckte du om receptet?