Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett & krabbstuvning


Ugnsomelett med krabbstuvning är skön må bra-mat med höstkänsla.

Omelett & krabbstuvning

Omelett & krabbstuvning

Omelett & krabbstuvning

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8 dlstandardmjölk
  • 8ägg
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • smör- till formen

Krabbstuvning

  • 200 gkrabbkött- rensat, färskt
  • 2 msksmör
  • 4 mskvetemjöl
  • 3 dlvatten
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskhummerfond
  • 1 tsktomatpuré
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 3 mskdill- hackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Värm mjölken till kokpunkten. Låt kallna. Sätt ugnen på 200 grader.­ Smörj en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i formen.

  2. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut och fördela stuvning­ över. Se recept nedan.

  3. Krabbstuvning: Rensa krabbköttet. Dela i mindre bitar. Smält smör och rör ner mjöl. Rör i vatten, grädde, fond och tomatpuré. Koka cirka 5 minuter. Rör då och då. Blanda i peppar, dill och krabbkött. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök