Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ölsenap

Ölsenapen ska stå minst 2 dagar före servering, då smakar den så mycket mer.

ÖlsenapÖlsenapÖlsenap

Ingredienser

  • 1 dlsenapsfrön- gula
  • 0,75 dlguinness- (eller annat mörkt öl)
  • 0,5 dllundgrens lager- (eller annan mörk lager) eller 1 dl valfritt mörkt öl
  • 1 mskättiksprit- ren (24 %)
  • 3 mskfarin- brun, eller flytande honung
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 dlrapsolja

Gör så här

  1. Lägg senapsfröna i blöt i ölen över natten.

  2. Häll dem i mixer och blanda till en gröt.

  3. Blanda i ättika, farin eller honung och gurkmeja och blanda några varv. Tillsätt oljan, lite i taget, och blanda till en smidig senapsblandning. Häll upp på burk och låt stå och mogna i smak i rumstemperatur 2-3 dagar. Smaka ev av med mer öl, ättika, farin eller honung eller olja.

    Foto: Bo-ingvar Jönsson

    whiskysenap och ölsenap

Vad tyckte du om receptet?