Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk med olivkräm och tomat- och persiljesallad  

Recept på torsk med olivkräm och couscous. Köp bladpersilja i lösvikt, det ska vara av den grovbladiga sorten. Salladsfrömixen innehåller solrosfrön, pumpakärnor och pinjenötter.

Torsk med olivkräm och tomat- och persiljesallad  
Torsk med olivkräm och tomat- och persiljesallad  
Torsk med olivkräm och tomat- och persiljesallad  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 gvit fisk- t ex torsk
  • 1 burkgrön olivcreme- (130 g),  Zeta
  • 500 gkörsbärstomater
  • 1 dlsalladsfrömix- (Ica)
  • 1 knippabladpersilja- stor
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlcouscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär fisken i fyra jämna bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Bred över olivcrèmen. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.

  3. Stek salladsfrömixen i en stekpanna med 1 tsk olja tills fröna blir lätt rostade.

  4. Skär tomaterna i tjocka skivor. Repa och hacka persiljan. Lägg persilja och tomater i en skål. Rör i couscousen. Tillsätt 1 msk vinäger och 2 msk olja och krydda med  2 krm salt och 1 krm peppar. Strö över frömixen.

  5. Servera fisken med sallad.

Vad tyckte du om receptet?