Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 38g
Kolhydrater: 34g
Recept på torsk med olivkräm och couscous. Köp bladpersilja i lösvikt, det ska vara av den grovbladiga sorten. Salladsfrömixen innehåller solrosfrön, pumpakärnor och pinjenötter.
Sätt ugnen på 150°. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Skär fisken i fyra jämna bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Bred över olivcrèmen. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Stek salladsfrömixen i en stekpanna med 1 tsk olja tills fröna blir lätt rostade.
Skär tomaterna i tjocka skivor. Repa och hacka persiljan. Lägg persilja och tomater i en skål. Rör i couscousen. Tillsätt 1 msk vinäger och 2 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Strö över frömixen.
Servera fisken med sallad.