Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Olivfyllda squashstubbar

Strö salt i squashstubbarna så de inte blir vattniga när de står med fyllningen.

Olivfyllda squashstubbarOlivfyllda squashstubbarOlivfyllda squashstubbar
Olivfyllda squashstubbar Foto: Ulrika Pousette

Olivfyllda squashrullar

  • 2 småsquash- (à ca 200 g)
  • 1 tsksalt
  • 1 dlgröna oliver med pimientofyllning
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 150 gmascarponeost
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlpinjenötter
  • 1citron- rivet skal

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Skär bort ändarna på squashen och skär squashen i ca 3 cm breda bitar. Gröp ut cirka hälften av inkråmet med en liten sked. Strö salt i squashbitarna och ställ dem upp och ner på hushållspapper. Låt stå ca 15 min så att en del av vätskan dras ur.

  2. Mixa oliver och skalad vitlök med mixerstav. Rör i mascarponen. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.

  4. Fördela olivröran i squashstubbarna. Strö över pinjenötterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet, strö det över squashen. Garnera med oregano.

Vad tyckte du om receptet?