Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor

30 min

Bönor finns att köpa färdigkokta på burk, men du kan förstås koka egna. Blötlägg bönorna minst 12 timmar innan de kokas i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 1 timme. Passa gärna på att koka en stor sats. Bönorna går utmärkt att frysa in i fryspåsar eller burkar med lock för att sedan kunna användas till sallader och grytor.

Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor
Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor
Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 20oliver- svarta, utan kärnor
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tomatbönor

  • 2 burkbönor- vita (á 400 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 6tomater
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1basilika- kruka

Tillbehör

  • 1bröd

Gör så här

  1. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna med dem. Stek filéerna på medelvärme i olja ca 8 min per sida. Krydda med salt och peppar.

  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.

  3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda i kastrullen.

  4. Servera kycklingen med tomatbönor och bröd.

Vad tyckte du om receptet?