Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
30 min
Bönor finns att köpa färdigkokta på burk, men du kan förstås koka egna. Blötlägg bönorna minst 12 timmar innan de kokas i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 1 timme. Passa gärna på att koka en stor sats. Bönorna går utmärkt att frysa in i fryspåsar eller burkar med lock för att sedan kunna användas till sallader och grytor.
Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna med dem. Stek filéerna på medelvärme i olja ca 8 min per sida. Krydda med salt och peppar.
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda i kastrullen.
Servera kycklingen med tomatbönor och bröd.