Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Olivfocaccia med chorizo

Att bjuda på nygräddat bröd är inga problem när man låter degen kalljäsa. Gör degen på morgonen, låt jäsa i kylen över dagen, och lagom tills gästerna kommer sätter du in det i ugnen.

Olivfocaccia med chorizo
Olivfocaccia med chorizo
Olivfocaccia med chorizo
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 6 dlvatten- kallt
  • 2 tskflingsalt
  • olivolja
  • 13 dlvetemjöl- cirka
  • 100150 gchorizo
  • 11,5 dlsvarta oliver
  • rosmarinkvistar
  • 23 tskflingsalt- till gräddning

Gör så här

  1. Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, 2 msk olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg.

  2. Smörj en bunke invändigt med olivolja och lägg ner den färdigknådade degen. Tänk på att bunken ska vara stor, degen ska kunna jäsa till dubbel storlek. Täck över med platsfolie och ställ bunken i kylskåpet 8-12 timmar.

  3. Skär korven i små tärningar.

  4. Ta ut degen från kylskåpet. Häll ut den i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand. Tryck ner korv, oliver och rosmarinkvistar. Gör hål i degen med fingrarna och ringla över 3 msk olivolja. Strö på flingsalt.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. Låt brödet jäsa utan duk 20-30 minuter.

  6. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera brödet nygräddat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök