Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekta bjudbaguetter till buffén eller till soppa. Degen är något lösare än vanligt, men då får man också lite extra saftiga baguetter.
Hacka oliverna. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i vattnet.
Tillsätt vetemjöl, 2 dl durumvetemjöl, oliver, rosmarin, olja och salt. Rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 3 timmar.
Skrapa ut degen på väl mjölad arbetsbänk. Dra ut den något utan att trycka ut luften. Dela degen i tre avlånga delar. Vik över varje del en gång på längden och strö över durumvetemjöl. Tvinna dem till baguetter. Strö över lite extra mjöl.
Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda baguetterna mitt i ugnen ca 25 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.