Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oliv- och tomatvinägrett

Hemgjord vinägrett med tomater och oliver. Vinägretten går utmärkt att göra några timmar i förväg så smakerna hinner utvecklas. Den är god att servera till grillat nötkött och lamm.

Oliv- och tomatvinägrettOliv- och tomatvinägrettOliv- och tomatvinägrett
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2tomater
  • 10svarta oliver- urkärnade
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg dem i kokande vatten och låt koka tills skalet spricker. Ta upp och spola tomaterna i kallt vatten. Dra av skalet och halvera tomaterna. Gröp ut kärnorna och skär tomatköttet i tunna strimlor. Grovhacka oliverna.

  2. Blanda olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Blanda i tomater och oliver.

  3. Skär det grillade köttet i skivor och skeda över vinägretten.

Vad tyckte du om receptet?