Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ölbräserad vildsvinsgryta med picklad rödlök

En mustig gryta med mörkt öl och en svag hetta av chili och sötma av sirapsstekt lök. Servera med kokta vaxbönor och picklad rödlök

Ölbräserad vildsvinsgryta med picklad rödlök
Ölbräserad vildsvinsgryta med picklad rödlök
Ölbräserad vildsvinsgryta med picklad rödlök
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgvildsvinskött- av bog, cirka
  • 50 clmörk lager- eller stout
  • 2 tsksvampsoja
  • 2 mskviltfond- koncentrerad
  • 1gul lök
  • 1röd lök
  • 1 msksmör
  • 1 msksirap- mörk
  • 1röd chili
  • 2 tskrepad timjan
  • 1lagerblad
  • 3 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 dlvatten
  • salt
  • peppar

Picklad rödlök

  • 2rödlökar
  • 0,5 dlättiksprit- 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1,5 dlvatten

Till servering

  • vaxbönor- kokta
  • persilja- hackad

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Koka upp öl, soja och viltfond i en gryta. Lägg i köttet lite i taget, så att det kokar i grytan hela tiden.

  2. Skala och skär lökarna i stora klyftor. Dela klyftorna på mitten och fräs i en stekpanna med smör och mörk sirap. Lägg över i grytan.

  3. Snitta chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Skär chilin i skivor och tillsätt i grytan tillsammans med timjan och lagerblad. Sänk värmen och låt grytan sjuda i cirka 1 timme. Red av grytan med majsstärkelsen utrört i vattnet. Låt koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Picklad rödlök: Skala och skär rödlökarna i tunna skivor. Blanda ättikssprit, socker, salt och vatten i en kastrull och koka upp. Låt lagen kallna och lägg i lökarna. Låt stå i 30 minuter. Servera till grytan med kokta vaxbönor. Strö över hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök