Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig gryta med mörkt öl och en svag hetta av chili och sötma av sirapsstekt lök. Servera med kokta vaxbönor och picklad rödlök
Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Koka upp öl, soja och viltfond i en gryta. Lägg i köttet lite i taget, så att det kokar i grytan hela tiden.
Skala och skär lökarna i stora klyftor. Dela klyftorna på mitten och fräs i en stekpanna med smör och mörk sirap. Lägg över i grytan.
Snitta chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Skär chilin i skivor och tillsätt i grytan tillsammans med timjan och lagerblad. Sänk värmen och låt grytan sjuda i cirka 1 timme. Red av grytan med majsstärkelsen utrört i vattnet. Låt koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Picklad rödlök: Skala och skär rödlökarna i tunna skivor. Blanda ättikssprit, socker, salt och vatten i en kastrull och koka upp. Låt lagen kallna och lägg i lökarna. Låt stå i 30 minuter. Servera till grytan med kokta vaxbönor. Strö över hackad persilja.
Recept från Mitt kök