Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 18g
Kolhydrater: 37g
Recept på okonomiyaki – japansk kålpannkaka. Pannkakorna kan också göras i små stekpannor som på bilden, men då ändras tiden något. Srirachasås eller annan stark chilisås passar bra till.
Ansa och strimla kålen. Skalaoch skiva löken. Blanda 350 g kål och lök, spara lite lök till garnering.
Vispa ihop ägg, vatten, mjöl, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Blanda ner kålblandningen i smeten.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och häll i smeten. Sänk till medelvärme och täck med ett lock. Stek ca 5 min. Fördela baconet på pannkakan. Lägg på locket och stek ytterligare ca 5 min.
Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd allt uppochner så att kakan hamnar på tallriken. Vänd ner i pannan igen, så att baconet hamnar underst, och stek ytterligare ca 5 min under lock.
Blanda 150 g kål med 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Pensla okonomiyakin med teriyakisås.
Ringla på lätt crème fraiche och srirachasås. Strö på den sparade löken. Servera med kålsalladen.