Läs mer: Vietnamesiska pannkakor med räkor
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Okonomiyaki är en japansk kålpannkaka som ofta serveras som streetfood. Den innehåller ibland bacon, men här är en vegetarisk variant. Perfekt lunchrätt som smakar himmelskt med den goda tonkatsusåsen.
Skala och grovriv moroten. Ansa och skär kålen i ca 3 cm långa tunna strimlor. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och -finhacka vitlöken. Blanda grönsakerna med ingefära.
Vispa samman ägg och vatten. Vispa försiktigt i mjölet, lite i taget, till en klimpfri smet. Krydda med salt. Blanda ner grönsakerna.
Hetta upp oljan i en medelstor stekpanna och häll i smeten. Sänk till medelvärme och låt pannkakan steka sakta i 12–15 min.
Vänd pannkakan med hjälp av en stor tallrik eller lock och låt pannkakan glida tillbaka ner i pannan med ostekta sidan nedåt. Sänk värmen och låt den steka ytterligare i 5–10 min på andra sidan. Ta stekpannan från värmen och låt pannkakan vila.
Tonkatsu-sås: Blanda alla ingredienser.
Topping: Kärna ur och skiva chilin. Ansa och strimla salladslöken. Blanda majonnäs och yoghurt.
Pensla pannkakan med lite av tonkatsusåsen och servera resten till. Ringla eller klicka över majonnäsen och toppa med chili, salladslök och koriander.
Läs mer: Vietnamesiska pannkakor med räkor