Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ojästa veteskorpor & värmande hallonsoppa

Ojästa veteskorpor & värmande hallonsoppa
Ojästa veteskorpor & värmande hallonsoppa
Ojästa veteskorpor & värmande hallonsoppa
Annika Broman

Ojästa veteskorpor

  • 5 dlmjöl
  • 15 gjäst- + lite socker.
  • 1 tsksalt
  • 100 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskkardemumma
  • 1ägg- lösvispat
  • 1 dlmandelflarn

Värmande hallonsoppa

  • 250hallon- gr frysta
  • 0,5 tskingefära- färsk riven (valfritt)
  • 0,5lime- skal och saft
  • 23 msksocker- eller efter smak
  • 5 dlvatten
  • 1 mskpotatismjöl- utspädd med lite vatten

Gör så här

  1. Rör samman socker och jäst.

  2. Smält smöret och häll i mjölken till ljummen temperatur. Häll hälften av mjölet i matberedaren eller i bakbunken. Rör i mjölken så det blir en kladdigt deg. Rör i socker, salt, jäst och kardemumma.

  3. Pytsa i resten av mjölet lite i taget tills du får en blank deg som släpper från kanterna. Lägg över en bakduk och låt vila i 60 minuter. Sätt ugnen på 180 grader.

  4. Rulla ut till tjocka korvar och skär skivor. Lägg skivorna på smörpapper, pensla med ägg och strö över mandelflarn.

  5. Ställ in i ugnen i 8 minuter, öppna ugnsluckan och sänk värmen till 130 grader. Torka skorporna i 50-60 minuter. Ju längre du torkar dem desto hårdare kakor. Förvara torrt i burk.

  6. Koka samman hallon, vatten, socker, limeskal, ingefära några minuter. Rör i limesaften och potatismjölet. Häll upp på termos och servera med ojästa veteskorpor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök