Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rör samman socker och jäst.
Smält smöret och häll i mjölken till ljummen temperatur. Häll hälften av mjölet i matberedaren eller i bakbunken. Rör i mjölken så det blir en kladdigt deg. Rör i socker, salt, jäst och kardemumma.
Pytsa i resten av mjölet lite i taget tills du får en blank deg som släpper från kanterna. Lägg över en bakduk och låt vila i 60 minuter. Sätt ugnen på 180 grader.
Rulla ut till tjocka korvar och skär skivor. Lägg skivorna på smörpapper, pensla med ägg och strö över mandelflarn.
Ställ in i ugnen i 8 minuter, öppna ugnsluckan och sänk värmen till 130 grader. Torka skorporna i 50-60 minuter. Ju längre du torkar dem desto hårdare kakor. Förvara torrt i burk.
Koka samman hallon, vatten, socker, limeskal, ingefära några minuter. Rör i limesaften och potatismjölet. Häll upp på termos och servera med ojästa veteskorpor.
Recept från Mitt kök