Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Massor av goda smaker ryms i den här skålen. Smaksätt majonnäsen med en till två teskedar wasabi beroende på hur stark du vill ha den.
Wasabimajonnäs: Blanda wasabi och majonnäs till den styrka som passar dig bäst.
Koka riset enligt förpackningen.
Skär bläckfisken i 2-3 centimeter stora bitar. Koka bitarna i cirka 5 minuter i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och fräs bitarna i olja tillsammans med vitlöken och salta lätt. Lägg bitarna i en skål och blanda ner teriyakisåsen. Strimla salladslöken och strö över.
Svarva rättikan och lägg den i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet före servering.
Servering: Lägg upp riset i skålar. Lägg på bläckfisk, kimchi, algsallad och rättika. Skala, kärna ur och skiva avokadon tunt och lägg i skålarna. Strö över svarta sesamfrön och servera med wasabimajonnäs.
Recept från Mitt kök