Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Octopus bowl

Massor av goda smaker ryms i den här skålen. Smaksätt majonnäsen med en till två teskedar wasabi beroende på hur stark du vill ha den.

Octopus bowl
Octopus bowl
Octopus bowl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 34 dlris- svart eller basmati och vildris
  • 400 gbläckfisk
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja
  • 12vitlöksklyftor- fint hackade
  • salt
  • 2 mskteriyakisås
  • 2salladslökar
  • 6 cmrättika
  • 150 gkimchi
  • 150 galgsallad
  • 2avokado
  • 1 tsksvart sesamfrö

Wasabimajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 12 tskwasabi

Gör så här

  1. Wasabimajonnäs: Blanda wasabi och majonnäs till den styrka som passar dig bäst.

  2. Koka riset enligt förpackningen.

  3. Skär bläckfisken i 2-3 centimeter stora bitar. Koka bitarna i cirka 5 minuter i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och fräs bitarna i olja tillsammans med vitlöken och salta lätt. Lägg bitarna i en skål och blanda ner teriyakisåsen. Strimla salladslöken och strö över.

  4. Svarva rättikan och lägg den i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet före servering.

  5. Servering: Lägg upp riset i skålar. Lägg på bläckfisk, kimchi, algsallad och rättika. Skala, kärna ur och skiva avokadon tunt och lägg i skålarna. Strö över svarta sesamfrön och servera med wasabimajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök