Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nyponsoppa på färska nypon

Nyponsoppan håller ca 1 vecka i kylskåp.

Nyponsoppa på färska nyponNyponsoppa på färska nyponNyponsoppa på färska nypon

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 1,25 lvatten
  • 12 mskcitron- pressad
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,75 lnypon- färska

Gör så här

  1. Kärna ur nyponen. Koka dem mjuka i vatten.

  2. Mixa och passera nyponen, eller dem genom en trådsil.

  3. Späd med vattnet och rör i sockret.  Rör ut potatismjölet i 1/2 dl vatten och tillsätt redningen i en fin stråle.

  4. Vispa eller rör hela tiden. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Smaka av med citronsaft.

Vad tyckte du om receptet?