Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nyponsoppa - recept

Ta med i termos eller servera som mellanmål. Och tillsammans med något smaskigt tillbehör blir nyponsoppan en ljuvlig vinterdessert. Återuppväck gamla barndomsminnen och servera mandelbiskvier till, eller gör en lyxig hemgjord ricottaost.

Media laddas

Ingredienser

  • 1 dlnyponskalsmjöl- fint
  • 1,5 mskpotatismjöl
  • 1 lvatten
  • 56 mskagavesirap

Serveringsförslag

  • grädde- lättvispad eller hemgjord ricotta, gärna smaksatt med vaniljpulver
  • mandelbiskvier- eller granola
  • kokoschips- rostade
Foto: Ove Lindfors

Gör så här

  1. Gör mandelbiskvier om du vill ha det till. Se recept i länk ovan.

  2. Soppa: Blanda nyponskalsmjöl och potatismjöl.

  3. Koka upp vatten och agavesirap. Rör i mjölblandningen, lite i taget, under vispning. Låt koka upp och dra från värmen.

  4. Servera soppan varm eller kall tillsammans med något av serveringsförslagen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Här hittar du recept på goda tillbehör

Läs också: