Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nyponsaft. Tycker du om nyponsoppa så kommer du garanterat att gilla nyponsaft!
Rensa och skölj nyponen. Skär av blomfästena. Mixa nyponen i en matberedare. Lägg dem i en kastrull och häll på 7 dl vatten. Koka upp och låt koka i ca 1 min. Stäng av värmen, sätt på locket och låt stå i 15–20 min. Ta av locket och låt svalna.
Sila nyponen genom en silduk. Spara saften. Lägg tillbaka nyponköttet i kastrullen och häll på 5 dl vatten. Koka upp, låt svalna och sila.
Häll all vätska i en ren kastrull och tillsätt socker. Värm tills sockret har lösts upp och låt sjuda i ca 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
Halvera och pressa saften ur citronen. Häll citronsaften i nyponsaften och häll den i väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara kallt. Hållbar i ca 1 månad.
Läs också: