Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nyponmarmelad

Recept på nyponmarmelad. Färska nypon går att ersätta med torkade nyponskal som blötläggs i vatten.

Nyponmarmelad
Nyponmarmelad
Nyponmarmelad
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 500 gnypon- färska
  • 1citron- finrivet skal och saft
  • 1 dlråsocker
  • 2 dlsyltsocker
  • 0,5vaniljstång

Gör så här

  1. Rensa och kärna ur nyponen. Grovhacka dem. Snitta och skrapa ur vaniljstången.

  2. Lägg nypon, vaniljstång och vaniljfrön, citronsaft och citronskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning ca 10 min, tillsätt ev ett par matskedar vatten.

  3. Tillsätt råsocker och syltsocker och låt koka ca 2 min. Ta kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången.

  4. Häll upp marmeladen i väl rengjord burk och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?