Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nutellafudge-brownie

Låt fudgen stelna ordentligt innan kakan skärs i bitar

Nutellafudge-brownieNutellafudge-brownieNutellafudge-brownie
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljpasta
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,75 dlkakao
  • 0,5 tskbakpulver

Fudge:

  • 200 gmörk choklad- (60-70 %)
  • 1 burksötad kondenserad mjölk- (397 g)
  • 150 gnutella
  • 2 msksmör
  • 2 krmsalt

Garnering:

  • 1 dlhasselnötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm, och lägg ett bakplåtspapper i botten på formen. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljpasta pösigt.

  2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela smeten jämnt.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna.

  4. Fudge: Bryt chokladen i bitar. Lägg choklad, kondenserad mjölk, nutella och smör i en kastrull. Värm under omrörning på medelvärme tills allt smält samman. Bred blandningen över kakan. Hacka nötterna och strö dem över kakan. Ställ in i kyl ca 5 timmar, gärna längre.

  5. Skär kakan i bitar. Den kan förvaras övertäckt i kyl 5 dagar. 

Vad tyckte du om receptet?