Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Låt fudgen stelna ordentligt innan kakan skärs i bitar
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm, och lägg ett bakplåtspapper i botten på formen. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljpasta pösigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela smeten jämnt.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna.
Fudge: Bryt chokladen i bitar. Lägg choklad, kondenserad mjölk, nutella och smör i en kastrull. Värm under omrörning på medelvärme tills allt smält samman. Bred blandningen över kakan. Hacka nötterna och strö dem över kakan. Ställ in i kyl ca 5 timmar, gärna längre.
Skär kakan i bitar. Den kan förvaras övertäckt i kyl 5 dagar.