Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nutellacheesecake med mörk chokladglasyr

Desserten med stort D! Här är en krämig och underbart god cheesecake för alla som gillar nutella. Nutellacheesecake kan göras dagen före, men häll på chokladglasyren strax före servering. Bär och fikon ska läggas på i sista stund.

Nutellacheesecake med mörk chokladglasyr
Nutellacheesecake med mörk chokladglasyr
Nutellacheesecake med mörk chokladglasyr
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 150 gsmör
  • 3 mskkakao
  • 2 mskflorsocker

Fyllning

  • 200 gnutella
  • 500 gfärskost- naturell
  • 3ägg
  • 0,5 dlflorsocker
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Glasyr

  • 3gelatinblad
  • 1 dlkakao
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskglykossirap
  • 0,75 dlvispgrädde

Garnering

  • fikon- färska
  • björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, smör, kakao och florsocker till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Fyllning: Vispa ihop nutella och färskost med elvisp. Tillsätt -äggen, ett i taget, och vispa emellan. Blanda i florsocker och majsstärkelse. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt cheesecaken kallna.

  3. Glasyr: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Sikta kakaon. Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 104°. Koka upp grädden. Häll grädden i sockerlagen och vispa ner kakaon. Ta upp gelatinbladen och smält dem i glasyren. Låt kallna.

  4. Bred glasyren på cheesecaken. Skär fikonen i klyftor och garnera cheesecaken med fikon och björnbär.

Vad tyckte du om receptet?

Nutella och palmolja?

Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.

Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept! 

 

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.