tillagning: 30 minuter i ugn: 40 minuter Aktiv tid c:a 30 minuter
(Betyg: 3,7 · 29 röster)
Desserten med stort D! Här är en krämig och underbart god cheesecake för alla som gillar nutella. Nutellacheesecake kan göras dagen före, men häll på chokladglasyren strax före servering. Bär och fikon ska läggas på i sista stund.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
3 dlvetemjöl- (180 g)
150 gsmör
3 mskkakao
2 mskflorsocker
Fyllning
200 gnutella
500 gfärskost- naturell
3ägg
0,5 dlflorsocker
0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
Glasyr
3gelatinblad
1 dlkakao
1,5 dlströsocker
0,5 dlvatten
2 mskglykossirap
0,75 dlvispgrädde
Garnering
fikon- färska
björnbär
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, smör, kakao och florsocker till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Vispa ihop nutella och färskost med elvisp. Tillsätt -äggen, ett i taget, och vispa emellan. Blanda i florsocker och majsstärkelse. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt cheesecaken kallna.
Glasyr: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Sikta kakaon. Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 104°. Koka upp grädden. Häll grädden i sockerlagen och vispa ner kakaon. Ta upp gelatinbladen och smält dem i glasyren. Låt kallna.
Bred glasyren på cheesecaken. Skär fikonen i klyftor och garnera cheesecaken med fikon och björnbär.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 29 röster)
Nutella och palmolja?
• Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
• Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!