Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nürnbergerkorv och lammkorv med äppelsenap och surkålsslaw

Recept på nürnbergerkorv och lammkorv med äppelsenap och surkålsslaw. Nürnberger bratwurst är en varumärkesskyddad korv från staden Nürnberg i Tyskland. Korvarna görs av fläskkött och mejram bland annat. De är små för att vara bratwurst, max 9 cm långa. Brat betyder grilla eller steka.

Nürnbergerkorv och lammkorv med äppelsenap och surkålsslaw
Nürnbergerkorv och lammkorv med äppelsenap och surkålsslaw
Nürnbergerkorv och lammkorv med äppelsenap och surkålsslaw

Ingredienser

  • 300 gnürnbergerkorvar
  • 300 gkorv- t ex lammkorv eller kabanoss, gärna lätt rökig
  • 1 msksmör
  • 3 mskdijonsenap
  • 2 mskäppelmos
  • 0,5 tskkoriander- mald, ev

Surkålsslaw

  • 2 dlsurkål
  • 1 bitpurjolök- (ca 10 cm)
  • 4 mskmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Grilla eller smörstek korvarna runt om tills de är genomvarma.

  2. Blanda senap och äppelmos. Smaksätt eventuellt med mald koriander.

  3. Slaw: Skölj surkålen väl i kallt vatten. Pressa ut vattnet. Ansa och finstrimla purjolöken.

  4. Blanda kål och purjolök med majonnäs och peppar. 

  5. Servera korven med senapsblandningen och surkålsslaw. 

Vad tyckte du om receptet?