Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nürnbergerkorv med cidersås

Nürnbergerkorv med cidersås är god vardagsmat. Nürnbergerkorv är en vit korv som smaksats med örter, t ex mejram. 

Nürnbergerkorv med cidersås
Nürnbergerkorv med cidersås
Nürnbergerkorv med cidersås
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gnürnbergerkorv- eller annan korv med örtkryddning
  • 800 gpotatis
  • 1,5 dlmjölk
  • 1gul lök
  • 1,5 dläppelcider
  • 1 mskkalvfond- konc
  • 12 mskdijonsenap- grov
  • 1äpple- rött
  • 60 gsallad- blandad

Ingredienser

  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • senap

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, spara 1 dl. Stöt eller mosa potatisen med 1 msk smör. Späd med mjölk och kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skala, halvera och skiva löken. Stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg, ca 5 min. Ta upp löken. Stek korvarna runt om. Lägg tillbaka löken och häll på cider, 1 dl vatten och fond. Tillsätt senap. Sjud under lock ca 5 min.

  3. Kärna ur och skär äpplet i skivor. Blanda äpple och sallad. Servera korven med sky, potatismos, sallad och extra senap.

Vad tyckte du om receptet?