Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 16g
Kolhydrater: 50g
Nürnbergerkorv med cidersås är god vardagsmat. Nürnbergerkorv är en vit korv som smaksats med örter, t ex mejram.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, spara 1 dl. Stöt eller mosa potatisen med 1 msk smör. Späd med mjölk och kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala, halvera och skiva löken. Stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg, ca 5 min. Ta upp löken. Stek korvarna runt om. Lägg tillbaka löken och häll på cider, 1 dl vatten och fond. Tillsätt senap. Sjud under lock ca 5 min.
Kärna ur och skär äpplet i skivor. Blanda äpple och sallad. Servera korven med sky, potatismos, sallad och extra senap.