Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt kryddig och fyllig rätt, men inte så stark som man kan tro. Kanjana använder mycket olja att steka köttet i, annars bränns kryddblandningen fast i pannan. Vill du ha köttet välstekt, låt det vila i ugnen på 200° medan du wokar grönsakerna.
Banka ut köttbitarna lite. Stöt samman ingredienserna till marinaden i en mortel. Blanda med köttbitarna i en skål och låt marinera minst 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten.
Sås: Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt curry och späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning. Koka ihop till en kraftig sås, ca 3 dl. Smaka av med tamarindpasta och fisksås och låt palmsockret smälta i såsen. Håll varmt.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna. Stek köttet med marinaden ca 4 min, vänd ofta så att det inte bränns.
Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Blanda oyster- och sweet chilisås. Woka grönsakerna snabbt i oljan och häll över såsblandningen. Servera direkt tillsammans med köttet, ris och sås.