Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudlar med tofu och ingefärsdressing

Nudlar med tofu och ingefärsdressing är snabblagad vegomat. Låt kärnorna i chilin vara med så får rätten en god hetta.

Nudlar med tofu och ingefärsdressingNudlar med tofu och ingefärsdressingNudlar med tofu och ingefärsdressing
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 180 grisnudlar
  • 300 gtofu- fast
  • 1 knippasalladslök
  • 2morötter
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskrapsolja
  • 1 krukamynta
  • 1 krukakoriander

Dressing

  • 3 mskrapsolja
  • 2 msksesamfrön- vita
  • 1 mskrisvinäger
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 mskströsocker
  • 1 tsksesamolja

Gör så här

  1. Skär tofun i skivor. Ansa och skär salladslöken i strimlor. Skala och skär morötterna i strimlor. Skiva chilin.

  2. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  3. Stek tofun i olja tills den fått fin färg. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt salladslök, morötter och chili koka med nudlarna när ca 1 minut återstår av koktiden. Låt rinna av.

  4. Lägg nudlar och grönsaker på ett fat och toppa med tofun. Häll på dressingen. Strö över rikligt med mynta och koriander och servera.

Vad tyckte du om receptet?