Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsoppa med sesamstekt broccoli och tofu

Nudlar i god misobuljong blir extra proteinrikt med tärnad tofu.

Tofu påminner om en fin äggstanning och passar bra till knapriga grönsaker. Med plättar till efterrätt blir middagen mer mättande.

Nudelsoppa med sesamstekt broccoli och tofuNudelsoppa med sesamstekt broccoli och tofuNudelsoppa med sesamstekt broccoli och tofu

Ingredienser

  • 250 gfullkornsnudlar
  • 250 gbroccoli
  • 2morötter
  • 8 dlvatten
  • 2 påsarinstant miso- (Santa Maria)
  • 0,5 tsksalt
  • 250 gtofu
  • 1 msksesamfrön
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksesamolja

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Fördela dem i 4 skålar. Skär broccolin i små buketter och förväll i lättsaltat vatten ca 2 min. Skala och skär morötter i strimlor.

  2. Koka upp 8 dl vatten och blanda med 2 påsar instant misosoppa. Smaka av med salt.

  3. Tärna tofun i cm-stora tärningar, fördela dem i skålarna.

  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Lägg i broccolin och häll på rapsolja och sesamolja. Fräs broccoli och morötter 2?3 min. Fördela grönsakerna i skålarna. Häll på buljongen.

Vad tyckte du om receptet?

Näringsinnehåll

Ca 380 kcal per portion, 11 g fett, 17 g protein, 48 g kolhydrater