Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En kryddstark soppa med nudlar och thailändska smaker. Vi håller den väldigt enkel med bara ägg och spenat. Vill man tillsätta ännu mer ingredienser som t ex kyckling, räkor, svamp eller andra grönsaker går det utmärkt.
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i 2–3 min. Tillsätt currypastan och fräs i ytterligare ca 1 min. Häll på vatten och kokosmjölk och tillsätt buljongtärningarna.
Skär citrongräsen på längden. Krossa det med knivens handtag och lägg dem i buljongen. Låt buljongen sjuda under lock i ca 15 min.
Koka äggen i 5–7 min. Skölj dem i kallt vatten. Skala och skär dem i halvor.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka nudlarna i 2–3 min. Häll av vattnet och skölj under kallt vatten. Ställ åt sidan.
Plocka bort citrongräset från soppan. Tillsätt socker och smaka av med salt.
Fördela nudlarna tillsammans med spenat och ägg i skålar. Häll på soppan och toppa med koriander.