Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsoppa med röd curry, kokos, ägg och spenat

En kryddstark soppa med nudlar och thailändska smaker. Vi håller den väldigt enkel med bara ägg och spenat. Vill man tillsätta ännu mer ingredienser som t ex kyckling, räkor, svamp eller andra grönsaker går det utmärkt.

Nudelsoppa med röd curry, kokos, ägg och spenatNudelsoppa med röd curry, kokos, ägg och spenatNudelsoppa med röd curry, kokos, ägg och spenat
Smakrik nudelsoppa med ägg och spenat. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 gäggnudlar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 tskrapsolja
  • 12 mskröd currypasta
  • 1 lvatten
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 2hönsbuljongtärningar- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 2citrongräs
  • 4ägg
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 60 gspenat

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i 2–3 min. Tillsätt currypastan och fräs i ytterligare ca 1 min. Häll på vatten och kokosmjölk och tillsätt buljongtärningarna.

  2. Skär citrongräsen på längden. Krossa det med knivens handtag och lägg dem i buljongen. Låt buljongen sjuda under lock i ca 15 min.

  3. Koka äggen i 5–7 min. Skölj dem i kallt vatten. Skala och skär dem i halvor.

  4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka nudlarna i 2–3 min. Häll av vattnet och skölj under kallt vatten. Ställ åt sidan.

  5. Plocka bort citrongräset från soppan. Tillsätt socker och smaka av med salt.

  6. Fördela nudlarna tillsammans med spenat och ägg i skålar. Häll på soppan och toppa med koriander.

Vad tyckte du om receptet?