Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsoppa med misobuljong, marinerat ägg och sallad

Den här värmande nudelsoppan med sobanudlar, misobuljong, sallad och marinerat ägg och är en matig buljongsoppa. Lägg i de marinerade äggen precis före servering.

Nudelsoppa med misobuljong, marinerat ägg och sallad
Nudelsoppa med misobuljong, marinerat ägg och sallad
Nudelsoppa med misobuljong, marinerat ägg och sallad
En vegetarisk och värmande nudelsoppa som går bra att ta med i mattermos. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2salladslökar
  • 1romansallad- eller 2 gemsallad
  • 2 mskwakamealger- sjögräs, dulsetång eller skuren kombualg
  • 200 gsobanudlar
  • 1 lvatten
  • 0,75 dlmisopasta
  • 1 mskäggmarinad- se recept
  • 1 tskchilipulver- eller shichimi togarashi
  • 4ägg- marinerade se recept

Gör så här

  1. Strimla salladslök och sallad. Blötlägg algerna.

  2. Koka upp nudlarna i vattnet och låt koka till al dente enligt förpackningens anvisning. Smaksätt med misopasta och äggmarinad. Strö över chilipulver eller shichimi togarashi.

  3. Lägg salladslök och sallad i buljongen. Halvera de marinerade äggen och lägg på toppen. Servera genast.

  4. Kökstipsen! Det går utmärkt att spara marinaden och använda den som smaksättning i andra buljonger eller som dressing.

Vad tyckte du om receptet?