Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsoppa med kyckling

Till soppan tar vi japanska udonnudlar. Vanliga äggnudlar går också bra fast de kokar snabbare.

Nudelsoppa med kyckling
Nudelsoppa med kyckling
Nudelsoppa med kyckling

Ingredienser

  • 8 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 mskpersikobalsamico- Zeta
  • 1 msksoja- japansk
  • 200 gkycklinglårfilé
  • 1morot- (75 g)
  • 125 gudonnudlar
  • 75 gsockerbönor- och sockerärter
  • 50 gknipplök- eller salladslök
  • evchili- färsk eller torkad finhackad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärning, honung, vinäger och soja.

  2. Skär kycklingköttet i bitar och skala och skiva moroten. Lägg ner det i buljongen samt nudlarna. Låt koka under lock ca 7 minuter.

  3. Ansa och dela bönorna och strimla löken. Lägg ner det och låt soppan koka ytterligare ca 1 minut. Servera med chili för den som vill ha mer hetta. Ca 440 kcal, 6 g fett, 60 g kolhydrater, 37 g protein

Vad tyckte du om receptet?