Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsallad med Yosa

Yosa är en ganska ny havrebaserad produkt, som påminner om tofu. Den fungerar utmärkt att steka, eller som här marinera och fritera. Yosan går bra att byta mot fast tofu.

Nudelsallad med YosaNudelsallad med YosaNudelsallad med Yosa
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Friterad Yosa

    • 2 förpYosa- naturell, à 160 g (eller 300 g tofu av fast sort)
    • 4 mskrisvinäger
    • 4 mskvit miso
    • 1 tskjapansk soja
    • majsstärkelse (Maizena)
    • 3 dlolja- neutral, till fritering, ca

    Sallad

    • 100 gglasnudlar
    • 250 gsavoykål
    • 2morötter
    • 2 dlmynta- hackad
    • 2 dlkoriander- hackad
    • 2 dljordnötter- torrostade

    Dressing

    • 2röda chilifrukter
    • 2bananschalottenlökar
    • 3vitlöksklyftor
    • 1 mskrisvinäger
    • 3 msklime- pressad
    • 3 mskfisksås
    • 2 mskströsocker
    • 3 msksolrosolja

    Gör så här

    1. Yosan: Skär Yosan i tärningar. Blanda risvinäger, miso och soja. Vänd ner yosan. Låt gärna marinera ungefär 1 timme i kylen.

    2. Värm oljan till 180 grader. Skaka av marinaden lite slarvigt från yosan. Vänd den i majsstärkelse. Fritera yosan tills den har fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera nyfriterad och varm.

    3. Dressingen: Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda risvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör tills sockret löser sig. Blanda i chili, schalottenlök och vitlök.

    4. Salladen: Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Klipp eventuellt i mindre bitar.

    5. Strimla kålen fint. Skala och skär morötterna i strimlor.

    6. Blanda nudlar, kål, morötter, örter och jordnötter med dressingen.

    7. Vid servering: Toppa salladen med nyfriterad yosa och extra korianderblad. Servera gärna med limeklyftor.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

    Recept från Mitt kök