Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsallad med trumpetsvamp och paksoi

Nudelsallad med trumpetsvamp och paksoi
Nudelsallad med trumpetsvamp och paksoi
Nudelsallad med trumpetsvamp och paksoi
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gäggnudlar
  • 1trumpetsvamp
  • 1 stpak choi- medelstor ca 300 g
  • 1 ströd paprika
  • 1 stchili
  • 2 stvitlöksklyftor- hackade
  • 1,5 mskingefära- färskriven
  • 2 msksesamolja
  • 2 stlime- pressad saft från
  • salt
  • 0,5 dlsesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Låt dem rinna av ordentligt i durkslag och tillsätt lite olja med neutral smak så att de inte klibbar ihop.

  2. Rensa svampen. Skär paksoi i grova bitar. Skär paprikan i små bitar.

  3. Dela chilifrukten på längden, skär bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet.

  4. Fräs svamp, paksoi, paprika, chili, vitlök och ingefära i sesamolja i en wok eller stor stekpanna.

  5. Vänd ner nudlarna i grönsaks-fräset, tillsätt limesaften och värm. Smaka av med salt och strö över rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök