Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsallad med rostbiff

Saftig rostbiff i kryddig marinad smakar gott i den här nudelsalladen.

Grilla köttet själv eller köp det i delikatessdisken.

Nudelsallad med rostbiff
Nudelsallad med rostbiff
Nudelsallad med rostbiff

Ingredienser

  • 175 grostbiff- eller oxfilé
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tsksmör
  • 0,5 pktcocktailtomater

Salladssås

  • 2 mskjapansk soja
  • 2 msklime- färskpressad
  • 1 mskvatten
  • 1 tskjordnötsolja
  • 1 tskråsocker

Sallad

  • 2risnudlar- portioner (120 g)
  • 0,5gurka
  • 0,5 dlkorianderblad

Garnering

  • 0,5lime- rivet skal av välborstad
  • 0,5vattenkrasse- eller kryddkrasse kruka

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Stek det i smör 2–4 min. Skär köttet i bitar eller strimlor och halvera tomaterna. Blanda hälften av såsen med köttet och tomaterna.

  2. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.

  3. Skiva gurkan. Blanda nudlarna med gurkan och korianderbladen.

  4. Fördela salladen i skålar. Lägg på biff och tomater. Ringla över resten av såsen. Garnera med limeskal och vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?