Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsallad med kyckling och kål

Två sorters kål gör att den asiatiska nudelsalladen känns rustik och vintrig.

Nudelsallad med kyckling och kålNudelsallad med kyckling och kålNudelsallad med kyckling och kål
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 grödkål
  • 100 ggrönkål- med stjälk
  • 1 stormorot
  • 200 gglasnudlar- (Vermicellinudlar)
  • 2 dlmynta- + till garnering
  • 2 dlkoriander- + till garnering
  • 11,5 dljordnötter
  • 500 gkycklinglårfilé
  • solrosolja- till stekning
  • 2 mskfisksås
  • salt
  • peppar- nymald

Dressing

  • 2röda chilifrukter
  • 2bananschalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 mskrisvinäger
  • 3 msklime- pressad
  • 3 mskfisksås
  • 2 mskströsocker
  • 3 msksolrosolja

Gör så här

  1. Dressingen: Kärna ur och hacka chilin men behåll gärna lite kärnor för sting i smaken. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda risvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör tills sockret löser sig. Blanda i chili, schalottenlök och vitlök.

  2. Strimla rödkålen fint med osthyvel. Repa grönkålen från stjälken och strimla. Skala moroten och skär i tändstickstunna strimlor. Blanda all kål, morot och örter i dressingen.

  3. Koka nudlarna enligt förpackningen. Låt rinna av och klipp eventuellt i bitar. Vänd ner nudlarna i salladen.

  4. Putsa och bryn kycklingen, ett par minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Häll på fisksås och låt koka in. Vänd kycklingen någon gång under tiden, och stek tills den precis är genomstekt. Skär kycklingen i tunna skivor vid servering.

  5. Lägg upp salladen och fördela den skivade kycklingen över. Strö på grovhackade jordnötter. Garnera med riktigt med koriander och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök