Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Två sorters kål gör att den asiatiska nudelsalladen känns rustik och vintrig.
Dressingen: Kärna ur och hacka chilin men behåll gärna lite kärnor för sting i smaken. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda risvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör tills sockret löser sig. Blanda i chili, schalottenlök och vitlök.
Strimla rödkålen fint med osthyvel. Repa grönkålen från stjälken och strimla. Skala moroten och skär i tändstickstunna strimlor. Blanda all kål, morot och örter i dressingen.
Koka nudlarna enligt förpackningen. Låt rinna av och klipp eventuellt i bitar. Vänd ner nudlarna i salladen.
Putsa och bryn kycklingen, ett par minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Häll på fisksås och låt koka in. Vänd kycklingen någon gång under tiden, och stek tills den precis är genomstekt. Skär kycklingen i tunna skivor vid servering.
Lägg upp salladen och fördela den skivade kycklingen över. Strö på grovhackade jordnötter. Garnera med riktigt med koriander och mynta.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök