Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsallad med jordnötter

Kall nudelsallad är toppen varma dagar. Dressingen med kokosmjölk, röd curry, vitlök och ingefära blir pricken över i:et.

Nudelsallad med jordnötterNudelsallad med jordnötterNudelsallad med jordnötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gglasnudlar- eller äggnudlar
  • 2morötter
  • 1gulbeta
  • 1vattenmelonrättika- eller 1 bit vit rättika (ca 10 cm)
  • 1rättika- lila
  • 1zucchini
  • 75 gsalta jordnötter

Dressing

  • 2 dlkokosmjölk
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskröd currypasta
  • 1 mskingefära- riven
  • 2 mskthailändsk soja
  • 1 mskmirin
  • 2 krmsalt

Garnering

  • 1 dlsalta jordnötter
  • koriander

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Skala morötter, beta och rättika. Svarva dem och zucchinin på en grönsakssvarv, spara ändarna på grönsakerna och strimla dem. Eller skär rotfrukter och grönsaker i tunna strimlor.

  3. Dressing: Skala och riv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser.

  4. Blanda nudlar, rotfrukter och grönsaker med dressingen. Lägg upp i en skål och garnera med strimlade rotfrukter, jordnötter och koriander.

Vad tyckte du om receptet?