Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsallad med jordnöts- och tahinidressing

Färgglad skål som toppas med rosa nudlar och serveras med jordnötsdressing.

Nudelsallad med jordnöts- och tahinidressingNudelsallad med jordnöts- och tahinidressingNudelsallad med jordnöts- och tahinidressing
Rosa nudelsallad med jordnötsdressing Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gglasnudlar- eller äggnudlar
  • 400 gnaturell tofu
  • 23 mskPink pithayapulver
  • 1 klyftavattenmelon- (400 g)
  • 1salladshuvud- castelfrancosallad eller grönsallad
  • 1endive- röd
  • 1vattenmelonrättika
  • 2salladslökar
  • 1lime
  • 2 mskrapsolja
  • 4 mskjordnötter
  • 1 tsksvarta sesamfrön

Jordnötsdressing

  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlvatten
  • 3 msktahini (sesampasta)
  • 3 mskjordnötssmör
  • 12 mskcitron- pressad
  • 1 tskjapansk soja
  • 2 krmchilipulver- eller cayennepeppar
  • salt- ev

Gör så här

  1. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Mixa ihop alla ingredienser. Krydda eventuellt med lite salt.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt pitahaypulver i kokvattnet.

  3. Skiva vattenmelonen. Lägg salladsblad och endiveblad i en stor skål. Skala och skiva vattenmelonrättikan tunt på mandolin och lägg i skålen. Ansa och strimla salladslöken. Skär limen i skivor.

  4. Skär tofun i tärningar och låt dem torka på ett hushållspapper. Stek tofubitarna gyllenbruna i olja.

  5. Lägg nudlar och tofu i skålen. Strö över salladslök, jordnötter och sesamfrön. Lägg limeskivorna runt sidorna. Servera med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?