Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsallad med biff

Fin smak av svartpeppar, citrongräs och mynta har denna sallad som serveras ljummen.

Nudelsallad med biffNudelsallad med biffNudelsallad med biff

Ingredienser

  • 200 gutskuren biff
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald
  • 1citrongräs
  • 1 tskrapsolja
  • 140 grisnudlar
  • 0,3gurka
  • 1knipplök
  • 6 småmorötter
  • 70 gsockerärter
  • 100 gpak choi- eller mangold

Dressing

  • 1 msklime- pressad
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskmynta- finhackad
  • 1 mskkoriander- finhackad

Gör så här

  1. Skär köttet i 1/2 cm tjocka strimlor. Blanda dem i en skål med peppar, finstrimlat citrongräs och olja. Ställ åt sidan.

  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna och spola dem i kallt vatten. Blanda dem med strimlad gurka och lägg upp på 2 tallrikar.

  3. Skär knipplök i klyftor och strimlor, ansa och dela eventuellt morötterna, ansa och strimla sockerärterna och skär pak choi i strimlor.

  4. Blanda samman ingredienserna till dressingen.

  5. Hetta upp en stekpanna eller wok och fräs köttet ca 1 min. Lägg i lök och morötter och fräs 1 min. Blanda ner sockerärter och pak choi för ytterligare 1 min. Servera direkt på nudlarna och blanda med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?