Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjuka nudlar med krispig sallad är enkelt och gott även som huvudrätt med kött eller fisk till. Rätten kan lagas med glasnudlar eller risnudlar. Klipp dem i bitar – det underlättar vid servering.
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp med en sax rakt ner i nudlarna för att få ca 5 cm långa bitar. Låt svalna.
Skala och skiva rödlöken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.
Häll hälften av oljan i en stor stekpanna och tillsätt rödlök. Stek ca 5 min tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök, pepparfrukt och sesamfrö. Stek hastigt ca 2 min. Tillsätt sesamolja, soja och limesaft. Låt svalna.
Blanda nudlar och sallad i en stor skål. Tillsätt resterande olivolja och den stekta lökblandningen. Blanda väl och servera.