Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nudelsallad

Mjuka nudlar med krispig sallad är enkelt och gott även som huvudrätt med kött eller fisk till. Rätten kan lagas med glasnudlar eller risnudlar. Klipp dem i bitar – det underlättar vid servering.

Nudelsallad
Nudelsallad
Nudelsallad

Ingredienser

  • 150 gnudlar- ris- eller glas
  • 2rödlökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 3röda spanska pepparfrukter
  • 4 mskolivolja
  • 2 msksesamfrö
  • 1 tsksesamolja
  • 2lime- pressad saft
  • 4 mskjapansk soja
  • 0,5isbergssallad- huvud, strimlat
  • 1rosésallad- litet huvud, strimlat
  • 1 knipparucola

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp med en sax rakt ner i nudlarna för att få ca 5 cm långa bitar. Låt svalna.

  2. Skala och skiva rödlöken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.

  3. Häll hälften av oljan i en stor stekpanna och tillsätt rödlök. Stek ca 5 min tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök, pepparfrukt och sesamfrö. Stek hastigt ca 2 min. Tillsätt sesamolja, soja och limesaft. Låt svalna.

  4. Blanda nudlar och sallad i en stor skål. Tillsätt resterande olivolja och den stekta lökblandningen. Blanda väl och servera.

Vad tyckte du om receptet?