Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nubberöra

Recept på nubberöra. Enkelt och gott och en klassiker med knäcke och gräddfil. 

Nubberöra
Nubberöra
Nubberöra
Recept på nubberöra. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3potatisar- (ca 200 g)
  • 2ägg
  • 1rödlök- liten
  • 1 burkmatjessill- (200 g)
  • 2 mskgräslök- klippt
  • 2 mskspad från matjessillen
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • knäckebröd
  • gräddfil

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den kallna. Koka äggen och låt dem kallna.

  2. Skala och finhacka löken. Lägg den i kallt vatten ca 15 min.

  3. Låt sillen rinna av men spara spadet. Skär sillen i ca 5 mm stora bitar och lägg i en skål.

  4. Skala och skär potatisen smått. Skala och finhacka äggen. Häll av vattnet från löken.

  5. Blanda alltsammans med sillen i skålen. Vänd ner gräslök, spad och peppar. Ställ röran i kylen fram till servering.

  6. Servera nubberöran på små bitar knäckebröd. Toppa med gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?