Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nougattryffel med hasselnöt

Recept på nougattryffel med hasselnöt. Är tryffelsmeten för hård att rulla sedan den stått i kylen kan den stå framme i rumstemperatur ca 30 min först.

Nougattryffel med hasselnötNougattryffel med hasselnötNougattryffel med hasselnöt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 100 gmjuk nougat
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 tskhonung
  • 50 ghasselnötter
  • 100 gmjölkchoklad

Gör så här

  1. Hacka choklad och nougat och lägg i en skål. Smält i mikro eller över vattenbad.

  2. Koka upp grädde och honung. Häll över choklad och tryffel. Rör till en jämn tryffelsmet. Ställ i kylen över natten.

  3. Rulla kulor av smeten. Hacka nötterna. Smält mjölkchokladen i mikro eller över vattenbad. Rulla bollarna först i mjölkchoklad och sedan i nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Recept på citronglasstårta