Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på semifreddo, en italiensk glasstyp - här med smak av nougat. Kanderade nötter finns att köpa i lösvikt i naturgodishyllan. Servera gärna med rabarberlagen som blir över, se recept på Aperol- och rabarberspritz.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fluffig, ej för fast.
Vänd ner grädden i äggsmeten. Vänd till sist ner äggviteskummet.
Hacka och smält 100 g nougat försiktigt i mikron. Hacka nötterna och blanda ner i smeten, spara lite till garnering. Ringla i nougaten. Vänd ihop allt försiktigt, nougaten ska vara lite ojämnt fördelad.
Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter. Skiva resten av nougaten. Strö nougat och nötter över semifreddon. Ställ i frysen 4–6 timmar, tills den är fryst.
Ta fram semifreddon ca 30 min före servering så att den hinner tina lite.