Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nougatsemifreddo

Recept på semifreddo, en italiensk glasstyp - här med smak av nougat. Kanderade nötter finns att köpa i lösvikt i naturgodishyllan. Servera gärna med rabarberlagen som blir över, se recept på Aperol- och rabarberspritz.

NougatsemifreddoNougatsemifreddoNougatsemifreddo
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 mskmuscovadosocker- ljust
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 3dubbelnougat- (à 50 g)
  • 1,5 dlnötter- kanderade

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fluffig, ej för fast.

  2. Vänd ner grädden i äggsmeten. Vänd till sist ner äggviteskummet.

  3. Hacka och smält 100 g nougat försiktigt i mikron. Hacka nötterna och blanda ner i smeten, spara lite till garnering. Ringla i nougaten. Vänd ihop allt försiktigt, nougaten ska vara lite ojämnt fördelad.

  4. Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter. Skiva resten av nougaten. Strö nougat och nötter över semifreddon. Ställ i frysen 4–6 timmar, tills den är fryst.

  5. Ta fram semifreddon ca 30 min före servering så att den hinner tina lite.

Vad tyckte du om receptet?