Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nougatrulle

Den romindränkta torkade frukten i nougatblandningen ger en lite vuxen smak.

Nougatrulle
Nougatrulle
Nougatrulle
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 0,5 dlsultanrussin
  • 1 dlfrukt- torkad,dadlar, aprikoser, fikon
  • 0,5 dlhasselnötter- hackade
  • 0,5 dlrom
  • 250 gnougat- Odense
  • 200 gmarsipan- eller mandelmassa

Pensling

  • 100 gmörk choklad
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Hacka den torkade frukten och blanda med hasselnötterna. Häll över romen och låt stå över natten.

  2. Smält nougaten över vattenbad eller i mikron.

  3. Blanda ner det romindränkta frukt- och nöthacket. Ta av från värmen. Kavla marsipanen tunt. Bred nougatblandningen ovanpå. Rulla ihop till en rulle.

  4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och blanda ner smöret i chokladen. Pensla eller ringla chokladen över rullen. Låt chokladen stelna och vira in rullen i plast eller folie och låt stå ett dygn i kylskåp. Skär i skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök