Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De bästa julpralinerna gör man hemma. Dessa nougatpinnar är delikata och ser avancerade ut men är mycket lättgjorda.
Smält nougaten försiktigt över vattenbad eller i mikron.
Knåda in det rivna apelsinskalet i mandelmassan. Kavla ut mandelmassan till två rektanglar, cirka 20 centimeter långa och cirka 1/2 centimeter tjocka. Pensla den ena rektangeln med den mjuka nougaten. Lägg den andra rektangeln ovanpå.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och rör i smöret. Bestryk mandel/nougatplattan med chokladen. Strö över mandelflis. Skär i jämna pinnar. Förvaras svalt.
Recept från Mitt kök