Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nougatpinnar med apelsin

De bästa julpralinerna gör man hemma. Dessa nougatpinnar är delikata och ser avancerade ut men är mycket lättgjorda.

Nougatpinnar med apelsin
Nougatpinnar med apelsin
Nougatpinnar med apelsin
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 125 gnougat- typ Odense
  • 250 gmandelmassa
  • 250 gmandelmassa
  • 1 stapelsin- rivet skal från

Garnering

  • 100 gmörk choklad
  • 1 msksmör
  • 50 gmandelflagor- rostat

Gör så här

  1. Smält nougaten försiktigt över vattenbad eller i mikron.

  2. Knåda in det rivna apelsinskalet i mandelmassan. Kavla ut mandelmassan till två rektanglar, cirka 20 centimeter långa och cirka 1/2 centimeter tjocka. Pensla den ena rektangeln med den mjuka nougaten. Lägg den andra rektangeln ovanpå.

  3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och rör i smöret. Bestryk mandel/nougatplattan med chokladen. Strö över mandelflis. Skär i jämna pinnar. Förvaras svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök