Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nougatpaj. En riktig kaffekaka med sprött pajskal och mjukt nougattäcke, som passar perfekt till fikat. Går att baka dagen före.
Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop smör, mjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.
Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Smält smöret och häll det över havregrynen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt. Vänd i havregrynen. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ihop försiktigt. Häll smeten i formen och sänk ugnstemperaturen till 175°. Grädda pajen ytterligare 25–30 min, tills den stannat. Ta formen ur ugnen. Hyvla nougaten med osthyvel och lägg på pajen. Låt nougaten smälta. Garnera med påskgodisägg. Låt pajen kallna. Servera tårtan rumstempererad.